Hoe hou je grip op alle data binnen je organisatie?

5 redenen voor centralisatie van je data
Centraliseren van data

5 redenen voor centralisatie van je data

Met de toenemende hoeveelheid data uit steeds meer verschillende bronnen wordt het een steeds grotere uitdaging om deze data en datastromen goed te beheren. Bij veel organisaties zijn er tal van eilandjes met data in Excel-, CSV-, Power BI bestanden, CRM-, ERP-systemen en andere (Cloud) software. Om ervoor te zorgen dat er geen wildgroei ontstaat en het overzicht verloren gaat is het van belang om deze data te centraliseren.

1. Single source of truth

Door deze centralisatie krijg je één betrouwbare bron (single source of truth) waarop alle analyses zijn gebaseerd. Iedereen “praat” dus over hetzelfde en baseert zijn beslissingen op dezelfde data.

2. Data beschikbaar stellen

Data wordt steeds belangrijker en daarmee ook dat iedereen binnen de organisatie toegang heeft tot de data die voor hem of haar van belang is. Dit kun je dan ook het beste vanuit een centraal punt beschikbaar stellen. Daarnaast kun je data ook afschermen voor specifieke gebruikers mocht dat nodig zijn. Het beheer hiervan is stukken eenvoudiger wanneer dit centraal geregeld is.

3. Performance van je rapportages en dashboards

Door je data te centraliseren met de juiste tooling kun je ervoor zorgen dat alle data al compleet is én geoptimaliseerd voor analyse. Hierdoor worden rapportages en dashboards sneller geladen.

4. Ontlasten van bronsystemen

Wanneer er zonder centralisatie, rechtstreeks op de bron wordt gerapporteerd, kan dit leiden tot grote performance problemen in het bronsystemen. Gebruikers van het bronsysteem, zoals bijvoorbeeld een ERP-systeem, kunnen hier last van ondervinden en niet goed hun werk doen. In het ergste geval loopt het bronsysteem tijdelijk vast waardoor het werk stil ligt. Doormiddel van centralisatie kan dit voorkomen worden.

5. Datakwaliteit verhogen

Je kunt je voorstellen dat wanneer de data zwerft in tal van verschillende bronnen die door iedereen te pas en te onpas gebruikt worden, het heel lastig is om de kwaliteit van deze data te kunnen blijven garanderen. Door alle data te centraliseren is het veel eenvoudiger om de kwaliteit van je data in de gaten te houden en te verbeteren.

Centraliseren kun je leren!

Wij hoeven je vast niet uit te leggen dat alleen op basis van de juiste gegevens de juiste beslissingen genomen kunnen worden. Wij zijn er dan ook van overtuigd dat bedrijven daadwerkelijk succesvoller worden als ze perfect inzicht hebben in hun eigen data. Sterker nog, wij zijn ervan overtuigd dat dit het verschil kan maken.

Meer weten het centraliseren van data? Neem contact met ons op, we helpen je graag verder!

Industriestraat 11 5961PG Horst

085 486 4110