Werken bij Archin

Van afstudeerder naar fulltime software engineer
Kantoor Archin

Van afstudeerder naar fulltime software engineer bij Archin

In mijn vorige blog heb ik verteld over afstuderen binnen Archin. Nu ik eenmaal geslaagd ben en onderdeel ben geworden van het software develop team zijn er een aantal dingen veranderd. In deze blog vertel ik over wat ik heb geleerd sinds ik aan het werk ben en wat het inhoudt om een fulltime software engineer te zijn binnen Archin.

Verschil tussen afstuderen en fulltime software engineer

De tijd van afstuderen is ietwat anders dan de tijd als software engineer. Bij afstuderen ga je grotendeels alleen aan de gang met het opstellen van het project, het doen van onderzoek, documentatie schrijven, testen, ontwerpen etc.

Je moet van alle onderdelen binnen softwareontwikkeling kunnen bewijzen dat je het onder de knie hebt. Alleen is het binnen een afstudeerperiode moeilijk om alle vlakken geheel door te lopen. Hierdoor kun je niet alles doen wat je zou willen doen. Nu als software engineer binnen een team, worden de taken verdeeld en er is meer plek om alle onderdelen goed en volledig aan te pakken.

Een voorbeeld hiervan is het bouwen van de back-end en daarna de front-end, waar ik tijdens stagelopen geheel zelf verantwoordelijk voor was. Dit was erg leerzaam maar kostte veel tijd. Nu in een team zie je dat dit ook geheel synchroon kan omdat we de taken over verschillende personen kunnen verdelen. Hierdoor gaat het ontwikkelen een stuk sneller en zie je sneller resultaat.

Scrum poker

Werken binnen een Archin

Binnen Archin is er geen manager die alle taken voor je neer legt die uitgevoerd moeten worden. Er zijn veel bestaande projecten en er komen steeds nieuwe projecten bij. Deze projecten hebben allerlei verschillende taken. Front-end, back-end, mobile development, onderhoud etc. Aan jou de keus waar je het liefste mee bezig bent. Het development team zelf is van alle markten thuis, dus ook genoeg kennis in huis om ergens aan te beginnen waar je zelf nog niet zoveel ervaring mee hebt. Collega’s kunnen altijd ergens bijspringen al is het met de nieuwste frameworks zoals React Native, Vue.js of al langer bekende software frameworks zoals Laravel. Je kunt je collega’s altijd om hulp vragen. Met vraagstukken omtrent de nieuwste technieken, zoals React Native of Vue.js, of met al meer volwassenen technieken zoals PHP en Laravel. Als team proberen we altijd samen tot een oplossing te komen.

Als onderdeel van een klein team ben je allemaal verantwoordelijk voor het eindproduct. Dit betekent dat iedereen op de hoogte is van zaken die spelen binnen verschillende projecten. Je zult dus ook aan verschillende projecten gaan werken. Dit kunnen projecten zijn die al vele jaren meegaan maar zeker ook nieuwe projecten. Misschien moet je de back-end induiken van een PHP-project om een bug op te lossen, of misschien moet er een feature worden gebouwd in de nieuwste React Native app. Het gaat erom dat iedereen mee kan helpen aan de taken die gedaan moeten worden.

De kwaliteit van de code is hierbij erg belangrijk. Hiervoor zijn de code reviews cruciaal. Zo is iedereen op de hoogte van wat er gedaan is, en zijn we allemaal verantwoordelijk voor het geleverde resultaat.

“Ik kijk er naar uit om verder door te groeien binnen Archin!” Jelle Houwen

Doorstuderen binnen Archin

Het is voor een software engineer noodzakelijk om door te blijven leren. Je kunt nooit genoeg kennis in huis hebben, daarom krijg je de kans om jezelf verder te specialiseren. De richting waarin mag je zelf bepalen. Als je genoeg ambitie hebt zijn er talloze mogelijkheden. Als je meer van testen wil leren kun je een training m.b.t. testen volgen, als je meer geïnteresseerd bent in microservices of AWS kun je hier mee verder. Ben je ontzettend geïnteresseerd in het opzetten van een DevOps omgeving? Volg dan een webinar over Docker of Kubernetes.

Je kunt op kosten van Archin jezelf verder ontwikkelen zolang het maar toegevoegde waarde heeft en past binnen de huidige situatie van Archin.

Er is veel veranderd sinds ik afgestudeerd ben. Ik ben onderdeel geworden van een team waar ik mijzelf kan ontwikkelen en waar ik mijn steentje bij kan dragen. Ik kijk er naar uit om verder door te groeien binnen Archin!

Lijkt het je ook leuk om bij Archin te werken? Kijk eens op onze vacature pagina, of neem eens contact met ons op.

Jelle Houwen

Industriestraat 11 5961PG Horst

085 486 4110