GTE Engineering

Meer grip op het inkoopproces
GTE Engineering

GTE Engineering

Complex inkoopproces

GTE Engineering ontwikkelt verpakkingsmachines op maat voor de medische industrie. De machines worden volledig door GTE zelf ontworpen en ontwikkeld. Dit maakt het inkoopproces complex omdat er een groot aantal onderdelen nodig is, die bij veel verschillende leveranciers ingekocht worden.

Exact en Excel niet toereikend

GTE gebruikt de software van Exact voor de financiële afwikkeling van o.a. de inkoop. Exact biedt ook mogelijkheden om het inkoopproces te ondersteunen maar dit was voor het complexe proces van GTE verre van ideaal. Het proces was erg lastig te volgen in Exact. Daarnaast kon Exact niet goed overweg met de grote verscheidenheid aan producten waardoor het verwerken van de inkoop in Exact erg omslachtig werd.

Hierdoor was GTE genoodzaakt om dit onder te brengen in diverse Excel-sheets. Ook dit was verre van ideaal en had nogal wat beperkingen;

GTE Engineering

Met dit vraagstuk kwam GTE dan ook bij Archin. Samen hebben we bedacht hoe dit anders en beter kan en uiteindelijk heeft Archin voor GTE een webapplicatie ontwikkelt die het complete inkoopproces van GTE ondersteunt.

Doordat het écht een samenwerking is tussen GTE en Archin hebben we een mooie oplossing weten te realiseren! Teun Cremers - GTE Engineering

Hoe hebben we dit aangepakt?

Samen met GTE is het inkoopproces in detail uitgewerkt en waar nodig verbeterd. Daarna hebben we bekeken hoe dit het beste ondersteund kon worden door een applicatie. Doormiddel van wireframes (schetsen van schermen) zijn we in een vroeg stadium gaan bekijken wat het beste werkt voor de gebruikers van de applicatie.

Vervolgens zijn we aan de slag gegaan met GTE. Inderdaad mét GTE, de samenwerking is hierin cruciaal. Uiteindelijk moeten zij met de applicatie aan de slag en weten zij het beste wat goed werkt. Tijdens de tweewekelijkse gesprekken werd getoond wat er gerealiseerd was. GTE gaf feedback op wat er tot dan toe was opgeleverd. En er werd gesproken over wat er de komende twee weken gerealiseerd ging worden.

Deze aanpak heeft uiteindelijk geresulteerd in een applicatie die perfect aansluit bij het inkoopproces van GTE. Hierdoor kan er efficiënter gewerkt worden en is de kans op fouten aanzienlijk verminderd. Uiteindelijk werkt het ook stukken prettiger, ook niet onbelangrijk!

Hoe werkt de applicatie dan precies?

Vanuit een zogenaamde BOM (Bill of Material) uit het tekenprogramma (CAD), waarin de machine is ontworpen, wordt er een lijst met onderdelen geïmporteerd. Deze lijst wordt vervolgens ondergebracht in een bestellijst. Deze lijst geeft altijd een actueel inzicht op hetgeen wat nog ingekocht moet worden. Ook kunnen producten opgesplitst worden, bijvoorbeeld als er door verschillende leveranciers aan gewerkt moet worden.

GTE Engineering - Imports

De data op deze afbeelding zijn fictief

Vanuit de bestellijst kunnen één of meerdere producten eenvoudig op een nieuwe of bestaande inkooporder worden geplaatst. De inkooporder kan nog aangevuld of aangepast worden om daarna, met een PDF via de applicatie, naar de leverancier te sturen. In een overzicht met inkooporders is eenvoudig in te zien wat de status is van de inkooporders. De inkooporders worden automatisch geëxporteerd naar Exact voor de financiële afwikkeling.

GTE Engineering - Bestellijst

De data op deze afbeelding zijn fictief

GTE Engineering - Inkooporder

De data op deze afbeelding zijn fictief

Wanneer de producten worden geleverd bij GTE wordt dit door een logistieke medewerker eenvoudig geregistreerd in de applicatie. Er wordt hierbij direct vastgelegd op welke locatie het product is neergelegd zodat de engineers dit eenvoudig terug kunnen vinden.

GTE Engineering - Artikelen binnen boeken

De data op deze afbeelding zijn fictief

In de assemblagelijst komt alles samen en is voor elk project precies terug te zien hoe het met de inkoop van de producten staat. Dit is erg waardevol voor de projectmanagers en de engineers, om niet voor verrassingen te staan tijdens de ontwikkeling van de machine.

GTE Engineering - Assamblagelijst

De data op deze afbeelding zijn fictief

Archin schetst goed wat er technisch mogelijk is en schakelt snel op het voortschrijdend inzicht! Teun Cremers - GTE Engineering


Meer informatie?

In deze case wordt slechts een greep uit de functionaliteiten die het systeem biedt beschreven. Wil je meer informatie over wat er allemaal voor jullie organisatie mogelijk is? Neem dan gerust contact met ons op. We vertellen je er graag meer over.

Industriestraat 11 5961PG Horst

085 486 4110