Case Tehava: Jet Reports

Direct zicht op de actuele voorraad
Tehava Jet Reports

Stock analyses: zicht op voorraad

Tehava International is een internationale groothandel, importeur en distributeur van mid- en high-end A-merken met een sterke focus op het sportieve fietssegment. Tehava vertegenwoordigt gerenommeerde topmerken exclusief voor o.a. de Benelux, Frankrijk en Duitsland. Dit, samen met het feit dat hun magazijn dankzij het online bestelsysteem 24 uur per dag online is, geeft dat Tehava een koppositie binnen de markt.

Om een goed beeld te houden op de ouderdom en waarde van de voorraad werd gebruik gemaakt van een standaardrapportage. De verwerkingstijd van de oude rapportage was méér dan een uur en niet geschikt voor ad-hoc gebruik. Er was behoefte aan een snellere rapportage, die de actuele voorraadwaarde presenteert in aantallen en waarde. Tevens diende er een analyse op ouderdom en productgroep mogelijk te zijn. Tehava wilde ook dat er periodiek een versie van deze rapportage werd aangemaakt en opgeslagen.

Uitwerking

In deze case komen een aantal krachtige functies van Jet Professional aan de orde.

Artikelposten

De actuele voorraad kan worden bepaald door alle posten met een resterend aantal te verzamelen. Daarnaast kunnen alle gewenste artikelkenmerken worden toegevoegd aan de dataset waarmee de analyse op meerdere niveaus kan plaats vinden.

“De rapportage is binnen luttele seconden beschikbaar, waarbij ik ook nog eens de mogelijkheid heb om de gegevens op diverse niveaus te analyseren en te presenteren.” Paul Coolen, financial controller Tehava

Tabelbouwer

Met de tabelbouwer kan op een zeer snelle manier een datadump van een tabel worden gemaakt. Daarbij kunnen ook gegevens uit andere tabellen en berekeningen worden toegevoegd. Uiteindelijk resulteert dit in een tabel met alle benodigde gegevens.

Rapportage

Door middel van een draaitabel kunnen gegevens in elke gewenste vorm worden gepresenteerd en geanalyseerd. Door de rapportage in de taakplanner op te nemen, wordt deze dagelijks aangemaakt en op een gewenste locatie opgeslagen. Het is mogelijk om de rapportage ook in een andere opmaak (pdf, xlsx) aan gebruikers beschikbaar te stellen.

Hebben wij je interesse gewekt? Benieuwd of Jet Reports jouw bedrijfsprocessen ook kan optimaliseren?

Neem dan nu contact met ons op, of bekijk onze pagina over de mogelijkheden die Jet Reports te bieden heeft.

Website Tehava

Industriestraat 11 5961PG Horst

085 486 4110