Case Totaaltegel

Met 1 systeem alles onder één dak
Totaaltegel

Snel een goed beeld van de voorraad

Totaaltegel is importeur van alle denkbare keramische en natuursteen vloertegels, terrastegels, wandtegels, stenen tuinartikelen, zaagwerk zoals raamdorpels en vensterbanken en bijbehorende verwerkings- en onderhoudsmiddelen.

Groei

Totaaltegel heeft de laatste jaren een aanzienlijke groei doorgemaakt. Om deze groei bij te kunnen houden was Totaaltegel op zoek naar een systeem waarin offertes, orders, facturen en voorraad eenvoudig en accuraat vast gelegd konden worden. De kennis over orders en voorraad moest niet meer afhankelijk zijn van één persoon, maar voor iedereen snel binnen handbereik zijn.

“Ik ben ontzettend blij met de keuze om voor maatwerksoftware van Archin te kiezen. Zij hebben een ERP-systeem ontwikkeld wat precies aansluit bij ons eisen en wensen. Uiteindelijk heeft dat ervoor gezorgd dat ik mijn bedrijf Totaaltegel verder uit kan bouwen.” Rob Alards, eigenaar Totaaltegel

Processen optimaliseren

Archin heeft alle processen omtrent verkoop, productie, logistiek, voorraad en facturatie samen met Totaaltegel inzichtelijk gemaakt. Vervolgens zijn stap voor stap onderdelen van het systeem ontworpen om deze processen zo goed mogelijk te ondersteunen. Hierbij is constant overleg geweest met Totaaltegel om ervoor te zorgen dat het systeem perfect aansluit bij hun werkwijze.

Door continue met elkaar in contact te blijven omtrent de voortgang, konden niet-werkbare situaties snel worden opgelost. Zo werd er dus niet alleen gewerkt aan een software-oplossing, maar werd er breder gekeken naar een oplossing die de interne processen verder stroomlijnde.

Resultaat: een compleet systeem

Uiteindelijk is er een systeem gerealiseerd met daarin opgenomen:

  • Verkoop (offertes en orders)
  • Just In Time voorraadsysteem
  • Productieplanning
  • Logistieke planning
  • Artikelbestand met per artikel meerdere maatvoeringen
  • Inkoop
  • CRM
  • Facturatie
  • Koppeling met een boekhoudsysteem

Door de realisatie van dit systeem is er binnen Totaaltegel meer rust gekomen en kan er meer gestructureerd worden gewerkt, waarbij informatie voor alle medewerkers bereikbaar is geworden. Omdat Totaaltegel gekozen heeft voor een maatwerksysteem, hebben ze zelf de touwtjes in handen en geeft dit géén beperkingen die een standaardpakket vaak met zich meebrengt.

Hebben wij je interesse gewekt? Benieuwd of onze software jouw bedrijfsprocessen ook kan optimaliseren?

Neem dan nu contact met ons op, wij staan je graag te woord!

Website Totaaltegel

Industriestraat 11 5961PG Horst

085 486 4110