Van Tilburg Energie Design

Slimme applicatie voor gebouwautomatisering
Kantoor Archin

Van Tilburg Energie Design

Hoe kunnen we een toekomstig bestendige webapplicatie laten ontwikkelen ter vervanging van onze huidige oplossing in Excel? Met die vraag kwam Van Tilburg Energie Design uit Horst bij Archin terecht. Men zocht naar een volgende stap om tijd te besparen, het gebruiksgemak te vergroten en de kans op fouten te verkleinen.

Behoefte aan een slimme en gebruiksvriendelijke oplossing

Van Tilburg Energie Design is gespecialiseerd in het ontwikkelen en realiseren van technische installaties in gebouwen voor een gezond en comfortabel klimaat.

Voor het juist functioneren van een technische installatie in een gebouw is de aansturing van alle onderdelen essentieel. Deze aansturing wordt georganiseerd vanuit een of meerdere regelpanelen (ook wel regelkast genoemd). Van Tilburg maakt deze regelpanelen zelf. De componenten op zo’n paneel worden ingekocht bij leveranciers, de aansturing van deze componenten wordt georganiseerd via software die in huis ontwikkeld wordt.

Voor het ontwerp van deze regelkasten werd gebruik gemaakt van een uitgebreide Excelsheet. De wens was om deze te vervangen door een robuuste tool met nog meer standaardisering en integratiemogelijkheden met andere pakketten.

Van Tilburg Energie Design

Archin heeft ons optimaal ondersteund in de vertaling van concept naar werkende webapplicatie. Jean-Marie Starmans - Van Tilburg Energie Design

Proces

Vanuit een analysefase zijn alle wensen en eisen in beeld gebracht. Deze hebben we daarna vertaald in een functioneel ontwerp wat de basis heeft gevormd voor de applicatie. Tijdens het ontwerp en de realisatie is er intensief contact geweest met Van Tilburg. Daarbij werd de inhoudelijk kennis van de engineers gecombineerd met de softwarekennis van Archin. Een goed voorbeeld van samen aan een applicatie werken!

Design van een project

Design van een project

Centrale stamgegevens

Het eindresultaat is een uitgebreide webapplicatie die het werk van de engineers bij Van Tilburg gemakkelijker maakt. De webapplicatie is gebruiksvriendelijk en vanaf iedere locatie te gebruiken.

De applicatie bevat een grote database met alle artikelen en te gebruiken apparatuur. Van deze artikelen kunnen diverse eigenschappen vastgelegd worden, zoals beschikbare functies, accessoires en elektrische gegevens. Denk bijvoorbeeld aan het vermogen, de spanning of het type kabel.

Voor veelgebruikte en gestandaardiseerde processen is het mogelijk om stuklijsten te maken. Deze stuklijsten zijn op een centrale plek te beheren en kunnen daarna eenvoudig worden gebruikt in een nieuwe calculatie. Dit bespaart de engineers veel tijd en reduceert de kans op fouten.

Juist de samenwerking en gesprekken over kleine details en oplossingen hebben gezorgd voor een gebruiksvriendelijke en toekomstbestendige webapplicatie. Rinaldo Derks van de Ven - Van Tilburg Energie Design

Gebruiksvriendelijke slimmigheden

Uiteindelijk komt alles bij elkaar in een regelpaneel. Zo’n regelpaneel kan middels een calculatie door de engineer samengesteld worden. Een engineer kan zelf processen, apparaten en specifieke functies toevoegen. Of hij maakt natuurlijk gebruik van de diverse handige stuklijsten.

Een belangrijk onderdeel is ook de benodigde regelapparatuur. Onze applicatie helpt de engineer op diverse fronten, zo berekenen we het aantal benodigde in-/uitgangen, tonen we relevante kaarten en kunnen we deze kaarten zelfs automatisch koppelen aan de betreffende apparaten en functies.

Aan de hand van een uitgebreid revisiemodel worden aangebrachte wijzigingen bijgehouden. Op deze manier zorgen we ervoor dat er geen informatie verloren gaat en wijzigingen direct voor iedereen visueel inzichtelijk zijn. Via uitgebreide exports kan uiteindelijk alle informatie uit de applicatie geëxporteerd worden, zodat deze daarna in andere pakketten gebruikt kan worden.

Luchtbehandelingskast

Luchtbehandeling is essentieel voor een gezond binnenklimaat

En verder?

De ontwikkeling van een applicatie staat zelden stil. Er zijn al diverse nieuwe ideeën en wensen ontstaan voor de toekomst. Denk hierbij aan een uitgebreidere koppeling met het ERP-pakket of aanvullende functionaliteiten die het werk van de engineers nóg makkelijker kunnen maken.

Onze webapplicaties zijn altijd uit te breiden en daarmee dus klaar voor de toekomst! Wil je ook eens sparren over onze oplossing voor jouw probleem?

Industriestraat 11 5961PG Horst

085 486 4110